Струва ли си образованието за един истински предприемач?

Имате ли университетско образование и помага ли то за вашите предприемачески начинания? Повечето университети ви обучават за да може в крайна сметка да си намерите подходяща работа щом завършите и не наблягат на практическата страна на нещата. Пълно е с истории за хора, който са отпаднали от училище и все пак са съумели да изградят империи за милиони. В този материал ще ви представим 3 точки в полза на образоването:

1. По-добри умения

Някои хора са предприемачи по рождение, но това не значи, че няма да имат ползва от информацията, която ще получат по време на обучението си. Именно това би им помогнало да постигнат пълния си капацитет. Има хора които са родени музиканти например, но това не значи че нямат нужда от уроци по музика.

2. Нови хоризонти

Използвайте времето когато учите за да се запознаете със възможно най-много дисциплини, Това ще разшири кръгозора ви и ще ви помогне да идентифицирате потенциалните възможности.

3. Повече образование

Чуждестранно проучване показва че около 30 % от основателите на технологични компании имат магистърски степени, а 10 % докторски. Проучването също показва че имащите степен Магистър по Бизнес Администрация започват бизнеса си 13 години по рано от всички останали.

Споделете и вашето мнение ЗА и ПРОТИВ за нуждата от образование за един предприемач.

 

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Това също може да ви заинтересува:

2 коментара

  1. Във всички случаи образованието дава плюсове на предприемачите. Не е задължително да има диплома, защото знания и умения се придобиват не само в университетите, но постоянното обучение е задължително – въввсякаква форма. Академичното образование би било от голяма полза, въпреки че понякога създава и дезинформация у бъдещите „специалисти“, но и това може да бъде ценен житейски опит.

  2. И аз смятам, че образованието е плюс, особено ако е икономическо. Някои хора се раждат предприемачи, бизнесмени по природа. За съжаление, нашето образование е прекалено академично. Най-полезно е то ако човек работи, и в същото време учи. Тогава хем има поглед върху практиката, хем развива критично мислене и не приема за чиста монета всичко, което му преподават в университета. Хенри Форд е бил страхотен бизнесмен, но дали неговите идеи са на 100 процента приложими към българската действителност?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *