Сапунените опери и PG, маркетинга на съдържанието не е нещо ново

Маркетинга чрез съдържание набира все повече скорост. Все повече фирми прибягват до него в Интернет. Привличането на клиенти и продажбите чрез маркетинг чрез съдържание са много по-успешни от простото рекламиране. Стандартното рекламиране в най-добрия случай може да таргетира определени аудитории, например гледащите спортни предавания, но това не дава възможност на рекламиращия да се представи, като експерт в областта и най-вече е доста скъпо.

Интересно е, че концепцията за продукция на съдържание с цел привличане на таргетирана аудитория не е толкова нова колкото си мислим. Всички за чували за сапунените опери, а някои са и техни страстни почитатели. Всички са чували и за Procter and Gamble. Кой обаче знае, че компанията е един вид кръстник на сапунките? През 20те години на миналия век радио станциите в търсене на рекламодатели убеждават производители на продукти за бита да финансират техните предавания.

Продължете с четенето

Това също може да ви заинтересува:

На лов за клиенти – с пушка или с капани?

Не разбирам от лов. Нито пък имам интереси в лова. Ако дойде ден, в който ще мога да посветя време на такъв тип занимание, то бих се отдал по-скоро на риболов. Харесва ми идеята, да седна на столче на сянка под чадъра на брега на устието на Велека, от едната страна да ми е морето, от другата реката….мястото е стратегическо. Говорейки за стратегия се сещам да въведа темата на днешната статия и тя е „Как да изградим печеливш бизнес и как да търсим и намираме клиенти„. Както вече споменах – аз не разбирам от лов. Въпреки това, ще направя опит да базирам цялата си теория на сравнението между лова и търсенето на клиенти. Вие ще ми кажете дали опита е бил сполучлив.

С пушка на рамо

Единия вариант за лов предполагам е с пушка. Хващаш оръжието и тръгваш из гората, в резултат на което изразходваш много енергия, но не се знае какво и дали ще хванеш нещо. Дори и да залегнеш някъде в засада пак не може да си на повече от едно място.

Продължете с четенето

Това също може да ви заинтересува:

Как да се извиним на потребителите си

Клиента винаги е прав? Е, не съвсем, особено напоследък, когато хората самo гледат какви права, но не и какви задължения имат като клиенти и че продажбата и покупката е двустранен процес. Но, тази тема ще я разгледам по нататък. За момента искам да се концентрирам върху това, как да реагираме при създаден проблем с клиент поради вина на търговеца. Всички ние, които се занимаваме с бизнес, дори и най-добронамерените и отговорните от нас грешим. Когато сгрешим трябва да походим по правилния начин, не само заради това, че ще изгубим пари ако не го направим, а и заради това, че етиката и нормалните човешки взаимоотношения го изискват. Сигурно сте чели и чували това хиляди пъти, но аз ще го повторя още веднъж. По-добре един клиент да изрази недоволството си пред вас, направете така че това да е лесно, отколкото да си тръгне с мълчание и недоволен. Ако клиента изкаже недоволство топката е във ваши ръце и вие можете да поправите щетите. Ако си тръгне с мълчание, той никога повече няма да си има вземане даване с вас, както и всички 30 човека на които каже колко лош човек сте. А сега изгледайте това видео и ще го коментирам след това.

Продължете с четенето

Това също може да ви заинтересува:

Интегрирани продажби – безплатна бизнес идея

Днес се замислих върху една идея от афилиейт маркетинга в Интернет и как тя би могла да се пренесе в офлайн бизнеса. Основното в афилиейт маркетинга е да се предлага определен продукт поднесен с релевантно и полезно съдържание/текст. Тоест, ако например имаме афилиейт сайт за храни за животни, то следва да вградим самите продукти в съдържанието така, че те да не са натрапени на потребителя. Ето и идеята, която ми хрумна за офлайн бизнес модел.
Детски комикс – безплатно издание за деца. Комиксът ще се печата като безплатно издание и ще се разпространява по супермаркети и други подходящи за това места. Аудиторията би могла да е от 7 до 20 години и нагоре. Знаем че, комиксите са и хоби на доста възрастни потребители. Експериментът би могъл да се проведе локално, тоест в някой по-голям областен град.

Продължете с четенето

Това също може да ви заинтересува:

Защо да наблегнем на настоящите си клиенти?

Изглежда повечето бизнеси наблягат на привличането на нови клиенти в сравнение с усилията за задържането на настоящите такива. Много малко фирми полагат еднакви усилия и в двете направления. Ако повечето компании си направят труда да прегледат отчетите си ще забележат, че значителна част от доходите им идват от повторните покупки на вече съществуващи потребители. Предполага се, че съществува следната закономерност: щом един клиент е купил и е останал доволен, той би се доверил отново и би направил и много по скъпа покупка като времето за което ще вземе решение за покупка ще бъде значително по-кратко от обикновено.

Продължете с четенето

Това също може да ви заинтересува: