На лов за клиенти – с пушка или с капани?

Не разбирам от лов. Нито пък имам интереси в лова. Ако дойде ден, в който ще мога да посветя време на такъв тип занимание, то бих се отдал по-скоро на риболов. Харесва ми идеята, да седна на столче на сянка под чадъра на брега на устието на Велека, от едната страна да ми е морето, от другата реката….мястото е стратегическо. Говорейки за стратегия се сещам да въведа темата на днешната статия и тя е „Как да изградим печеливш бизнес и как да търсим и намираме клиенти„. Както вече споменах – аз не разбирам от лов. Въпреки това, ще направя опит да базирам цялата си теория на сравнението между лова и търсенето на клиенти. Вие ще ми кажете дали опита е бил сполучлив.

С пушка на рамо

Единия вариант за лов предполагам е с пушка. Хващаш оръжието и тръгваш из гората, в резултат на което изразходваш много енергия, но не се знае какво и дали ще хванеш нещо. Дори и да залегнеш някъде в засада пак не може да си на повече от едно място.

Продължете с четенето

Това също може да ви заинтересува:

Защо да наблегнем на настоящите си клиенти?

Изглежда повечето бизнеси наблягат на привличането на нови клиенти в сравнение с усилията за задържането на настоящите такива. Много малко фирми полагат еднакви усилия и в двете направления. Ако повечето компании си направят труда да прегледат отчетите си ще забележат, че значителна част от доходите им идват от повторните покупки на вече съществуващи потребители. Предполага се, че съществува следната закономерност: щом един клиент е купил и е останал доволен, той би се доверил отново и би направил и много по скъпа покупка като времето за което ще вземе решение за покупка ще бъде значително по-кратко от обикновено.

Продължете с четенето

Това също може да ви заинтересува: