Постоянството е основополагащо за успешния бизнес.

Днес е петък. За много хора е „ден на майстора“. За всички други споделям едно мотивиращо видео от 103 годишен бизнесмен.

Продължете с четенето

Това също може да ви заинтересува:

Да се подмазваме ли на хората от които зависим?

Всеки е зависим от някого. Всеки отговаря пред някого. Колелото се върти и може да се получи така, че хората от които сме зависими да станат зависими от нас. По тази причина се дръжте учтиво и приятелски със всеки, който се държи така с вас. Има обаче моменти, когато сме зависими от други хора, било то наши шефове, колеги, човека който ти оправя пералнята или колата, лекари, списъка е безкраен. Както вече казах всеки отговаря пред някой. Всеки знае какво е да стоиш пред някое гише, и да чакаш някой административен служител да благоволи да ти удари печат или да ти разпише някаква бланка. Как обаче да се държим в случаите, когато сме зависими от някого.

Продължете с четенето

Това също може да ви заинтересува:

За честта на гладиаторите и работното място

Следя сериала „Спартак“ на STARZ ( Spartacus, the series ). Прави ми постоянно впечатление разбиранията за чест на гладиаторите. Всъщност те са роби, с мааалко по-различен статус от другите. Например успешните от тях често са били страхотен магнит за жените, или са имали малко повече права. Чувал съм, че някои от гладиаторите доброволно са ставали такива. Ултимативната награда за гладиаторите е била дървения меч, чрез който им била дарявана свободата.

Продължете с четенето

Това също може да ви заинтересува:

За страстите и бизнеса

„А всъщност това, което отчаяно драпа за глътка въздух, затрупано от работа, проекти, пак работа, срещи, мейли, още работа, – то е най-добрият ви залог за успех. Наречете го страст, призвание, талант, както искате. Не се борете с него – то е по-силно от вас.“  Това е цитат една статия на Рая Христова от блога за лични финанси „Kadebg.com“.  В крайна сметка потвърждение на това, в което аз дълбоко вярвам. А именно, че ако човек прави това, което обича в крайна сметка ще успее. Бавно, по малко, ако трябва отделяйте по един час на ден в свободното си време за да работите за осъществяване на вашата мечта, но го правете. Без значение, колко далечна и неосъществима изглежда тя не се отказвайте от вашите бизнес идеи, защото не се знае какво богатство ще откриете по пътя.

Продължете с четенето

Това също може да ви заинтересува:

Преимуществата да започнеш бизнес като тинейджър и луксът да имаш достатъчно времe

В последно време, в световен мащаб има доста тинейджъри или студенти, който успяват да станат богати и щастливи. Опитах се да разсъждавам на кои фактори може да се дължи това. Ясно е, че развитието на технологиите и Интернет в частност играе доста голяма роля във всичко това, но съм сигурен, че има и други причини. Ето някои от моите предположения:

1. Следвай страстта си !

Четейки за постиженията на повечето млади предприемачи стигам до извода, че те обикновено са започнали бизнеса си като продължение на собственото си хоби. Най-вероятно първата съставка в рецептата на успеха е да следваме страстта си. Тук май няма нищо за чудене, тъй като повечето

Продължете с четенето

Това също може да ви заинтересува: