Основен фактор при недвижимите имоти, който много инвеститори забравят!

Годината е 1552. В Испания се ражда се Франциско Гомез де Сандовал и Рохас, 1ви херцог на Лерма, 5ти маркиз на Дениа, 1ви граф на Ампудиа! През 1601 същият ще се развихри с предполагаемо най-голямата имотна измама на всички времена. Разбира се тази огромна схема е успешна именно и единствено заради използваните за провеждането и държавни механизми. Лерма е съветник на крал Фелипе III и именно така успява да прокара идеята си.

Измамата е много проста и в същото време брилянтно замислена.

Продължете с четенето

Това също може да ви заинтересува:

Защо паркомястото вече е задължително!?

В последните 2-3 години ми се наложи да продам и после да купя няколко недвижими имота във Варна. В серия от статии ще споделя опита си от първа ръка и изводите, до които съм стигнал. Това не са инвестиционни съвети. Просто разказвам история. Никого не ангажирам с мнението си и тепърва ще се разбере дали съм бил прав или не.

Преди близо 14 години купих първия си имот с ипотечен кредит. Поради безпаричие и кредита надвиснал над главата ми  за следващите 25 години и през ум не ми мина да купя паркомясто. То и реално нямаше, всичко на всичко 1-2 гаража се продаваха, а останалото беше обезщетения за собствениците на парцела. Тогава нямаше изискване за паркомясто към всеки апартамент. В момента това изискване се заобикаля, като вместо апартаменти се правят ателиета или кабинети. Но специално за имотите с този статут ще напиша отделна статия.

В следващите години се убедих, че липсата на паркомясто е ад. Вече разглеждам паркомястото като неразделна част от имота, като дори бих закупил две ако мога и има и бих взел предвид цената им при избора на район и конкретен имот. В следващите точки ще посоча плюсовете. Минусите са ясни – цената.

Продължете с четенето

Това също може да ви заинтересува: