Благородна Идея: Как да съберем милиони за каквото и да е на национално ниво без да трябва да отделим от „собствения си залък“.

По цял свят има много благотворителни каузи. Понякога искрени, понякога фалшиви. Понякога парите получават хора, които ги заслужават, друг път не. Аз съм никой, за да изказвам мнения кой заслужава и кой не. Понякога наистина има спешни случаи, когато помощта е наложителна. Друг път пък млад талант ще бъде погубен за света ако няма едни 1000лв за самолетен билет или някаква такава тривиалност.

Продължете с четенето

Това също може да ви заинтересува:

Мащабът, мащабът на пазара му е майката!

Някъде съм споменавал за мащаба на пазара, не знам дали тук в блога или някъде из други места, където коментирам. Тази статия се явява прелюдия към статия, която искам да напиша отдавна за това, накъде трябва да се ориентираме в работата си, как да се квалифицираме и каква квалификация ни трябва, към какъв тип работа да се насочим, към какъв пазар и най-вече защо. Като всичко това, за което ще пиша в една от следващите статии се обуславя от малкия ни пазар и особеностите му. В случая изпреварвам малко събитията и ви давам за пример един проект. Проекта е нишов, но е на огромен пазара – американския. Толкова голям пазар, че идея като тази която ще ви представя успява да се хареса и да генерира приходи. Представям ви Стив.

Продължете с четенето

Това също може да ви заинтересува:

Бизнес идеи: Вендинг Машина за Слънчеви Очила

Ето и една нова безплатна бизнес идея. Всички знаем че през лятото плажът е едно от най-посещаваните места, като не всеки се сеща да си донесе слънчеви очила или слънце защитен крем. Според мен една вендинг машина сложена на подходящото място и заредена с няколко модела слънчеви очила на цена от 10 лв би могла да бъде интересен експеримент. Други полезни артикули за подобен тип вендинг машина биха били кърпи за плаж, слънце защитни кремове и дори бански. Би било удобно за хора решили спонтанно да идат на плаж. Какво мислите вие за тази идея?

Продължете с четенето

Това също може да ви заинтересува:

За страстите и бизнеса

„А всъщност това, което отчаяно драпа за глътка въздух, затрупано от работа, проекти, пак работа, срещи, мейли, още работа, – то е най-добрият ви залог за успех. Наречете го страст, призвание, талант, както искате. Не се борете с него – то е по-силно от вас.“  Това е цитат една статия на Рая Христова от блога за лични финанси „Kadebg.com“.  В крайна сметка потвърждение на това, в което аз дълбоко вярвам. А именно, че ако човек прави това, което обича в крайна сметка ще успее. Бавно, по малко, ако трябва отделяйте по един час на ден в свободното си време за да работите за осъществяване на вашата мечта, но го правете. Без значение, колко далечна и неосъществима изглежда тя не се отказвайте от вашите бизнес идеи, защото не се знае какво богатство ще откриете по пътя.

Продължете с четенето

Това също може да ви заинтересува:

Обявите за работа, необичайно място за намиране на бизнес идеи

Едно от любимите ми занимания е да чета обяви за работа. Винаги е добра идея, да се информираш за състоянието на пазара на труда. Всъщност, причината да го правя е съвсем друга, четейки обяви за работа аз всъщност съм на лов за бизнес идеи. Логиката е, че ако някой търси нови служители, освен ако позицията не е фалшива или работодателя не си прави някакви експерименти, то тогава шансовете бизнесът му да се разраства е доста голям. Следвайки тази концепция, аз мога да си съставя извода, че търсенето на определени стоки или услуги нараства или конкретната фирма печели пазарен дял. Ако няколко компании наемат нови служители постоянно и има ясно изразен тренд, то това е показателно, че определен сектор се разраства. Например ако ресторантска верига започва да наема хора във вашия град, то това е повече от сигурна индикация, че скоро ще отворят ново заведение. На базата на това може да си съставим извода,

Продължете с четенето

Това също може да ви заинтересува: