Фермер търси жена – бизнес поуки

Преди ден два стартира пилотната серия от предаването „Фермер търси жена“.  Въпреки, че рядко си губя времето с гледане на телевизия, все пак се случи така, че изгледах предаването с най-голям интерес. Не ме разбирайте погрешно – романтичната страна, която се явява и основна за предаването „Фермер търси жена“ изобщо не ме интересува. Това което привлече вниманието ми беше нещо вторично за предаването. Повечето от тези хора участващи в предаването „Фермер търси жена“ бяха предприемачи и работеха за себе си. Някои бяха постигнали много, други по-малко. При едни работата изглеждаше по-трудна и неблагодарна, при други по-лесна и привлекателна. Общото обаче между всички тях беше стремежа им към развитие, просперитет и качествен живот. Тези хора бяха устремени, сравнително независими, свободни и щастливи. Хора осъзнали безмислието на въртенето на колелото на хамстера и некачествения живот в големия град. Спомням си и изказването на единия от тях „Искам да работа за себе си“. Тези хора имаха ясни желания и цели. Сигурно не им е лесно, има и трудни моменти, но изглежда, че те държат съдбата си в ръце. За мен тяхната позиция е правилната позиция защото единствено извън шумния град изпълнен със стрес и нерви, единствено когато си във своята къща, на своята земя, можеш да се отпуснеш и да бъдеш себе си и истински свободен.  За мен няма смисъл и логика да си купя апартамент за 30 000 евро, който е две кутийки и да го изплащам цял живот.  За тези пари може да се купи късче собствена земя и да се направи скромна къща някъде извън града. Чакам с нетърпение продължението на „Фермер търси жена“ защото съм сигурен, че тези хора ще разкрият част от своята философия и ще дадат пример, който да е полезен за всички нас.

снимка: Flickr

5.00 avg. rating (95% score) - 1 vote

Това също може да ви заинтересува:

2 коментара

  1. И аз го гледах вчера. Предаването тръгва в много подходящ момент. Много хора останаха без работа последните една-две години и търсят някакъв изход. Купуването на парче земя и живот извън големия град е добра алтернатива.

    В епизода, който гледах живота на село беше представен в доста добра светлина. Нямаше я онази мрачна атмосфера от други предавания за изоставени села.

  2. Само дето ако има смислена земя въобще останала да се продава, струва много. Има една тема в инвестор форума, и там впечатленията не са много ласкави. А и ако нямаш огромни парцели , не е оправдано да купуваш техника, и тогава ще ти се разгони фамилията при обработката

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *