Ревю на бизнес книга: Make a name for yourself

Здравейте, препоръчвам книгата „Направи име за себе си“ на Скот Гинсберг на всички. Вместо стандартно ревю, предлагам списък на нещата които съм си извадил като сбити изводи четейки книгата. Надявам се да ви е полезно. Когат я четох книгата беше достъпна за свободен даунолад от сайта на автора, но линка не работи и съм пратил писмо до автора с запитване. Ъпдейт – имам разрешение да я поставя е блога за свободно ползване. Ще я намерите накрая на публикацията.

1. Преди да харесат твоят продукт или услуга или твоята компания или работата която вършиш, хората всъщност трябва да харесат самия теб.

2.Не може да се харесаш на другите, ако не се харесваш на самия себе си.

3. Станете час по-рано и отделете време в началото на деня за себе си, през което да се настроите позитивно за предизвикателствата, които ви очакват.

4.Когато работиш за себе си дисциплината е единствения шеф, който имаш.Създайте си навици.

5.Най-добрите плувци са винаги във басейна

6.Има неща от вашето ежедневие ,които трябва да вършите, но това ви кара да се притеснявате.Ами със всички е така! “Нормално е да имаш пеперуди в корема. Тайната е да ги накараш да летят във формация” Уилям Кронкайт

7.Изучавай успеха четейки книги, интервюта, Интернет или изучавайки своите собствени успехи.

8.Избирай хората с които контактуваш умно. Ако контактуваш с по-умни от тебе, то тогава и ти ще станеш по-умен

9.Отваряй си ушите два пъти повече от устата. научи се да слушаш

10.Няма полза от гледането на телевизия.

11.Пътя към големите победи минава през малките победи.

12.Скуката е ваш враг, има достатъчно неща, които можете да вършите за да не скучаете и, които неминуемо ще допринесат за подобряването на качеството на живота ви.

13.Обикновено за да успееш трябва да се стараеш повече от другите.

14. Ako чакаме нещо да ни се случи, то няма голям шанс то да се случи. По добре ние да се случваме на нещата, отколкото те на нас.

15. Открий какво в работата ти не струва и защо не струва! Научи се да приемаш градивна критика, това само ще ти помогне да си подобриш работата

16.Внимавай за знаците които получаваш, складирай ги в съзнанието си и се старай да разбереш тяхното значение.

17.Винаги когато успееш в нещо/спечелиш конкурс/ бъдеш избран задавай на хората от които е зависел резултата „Защо аз?“. Защото причините заради които да са те избрали са нещата, които ще трябва да правиш отново в бъдеще за да успееш.

18.Възможностите чукат всеки ден на вратата, но хората не ги чуват защото са твърде заети, или защото си мислят че нямат късмет или защото си мислят че не си струва.

19.Създаването на мрежа от контакти е изключително важно за бизнеса. Проучиване показава че именно мрежата от контакти създава 70% от бизнеса. Но, създаването на такава мрежа си има своите тънкости, които са обяснени в съответната глава на книгата.

20.Всичко е от значение. Всеки опит в каквато и да се област ви е от плюс в един или друг момент.

21.Не обръщай внимание на хейтърите. Това ще бъдат 10% от хората, които ще срещнеш. Просто се фокусирай на останалите 90%.

22.Критиката се приема или отхвърля в зависимост от това какъв е нейния източник, как е поднесена и каква е целта и.

23.Бъди добър в работата си. Познавай работата си.Използвай нетрадиционни подходи ако това е подходящо. Например ако си продавач и държиш в ръка напитка, хората те приемат по-спокойно и приятелски настроени.

24.Ако работите гадна работа и си задавате въпроса „Какво правя тук?“, значи сте на прав път и рано или късно ще започнете да се занимавате с нещо, което наистина ви харесва да правите.

25.Записвай всичко. Идеи, цели, задачи, всякаква информация.Писането е ключ към богатството.

26.Свири собствена музика.

27.Да си харизматичен няма да ти свърши работа. АВТЕНТИЧЕН е правилната дума

28.Човек си съставя първо впечатление за 2 секунди.

29.Социален рефлекс – не си позволявайте да правите първа стъпка с неприятелско поведение защото ще ви отвърнат със същото

30.Няма нужда да чакаш нещо или някой за да успееш.

31.Не е чак толкова важно каква е идеята ти, а по-скоро начина, по който я осъществяваш.

 

Ето и книгата:  manfy.ginsberg (  Моля не качвайте книгата никъде другаде без разрешение от Скот. Ако искате да слагате книгата някъде другаде за сваляне, моля изпратете запитване до Скот, в противен случай насочвайте всички към този пост.

5.00 avg. rating (95% score) - 1 vote

3 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *