Бизнес блоговете на 2011 година.

Предполагам ще ви е полезна колекцията ми с български бизнес блогове, която съм събрал във времето. Всичките са на български и, тъй като нашия пазар е малък и сегментацията е безмислена под бизнес блог  включвам всичко : предприемачество, мениджмънт, маркетинг,  икономика, и.т.н. Не мога да направя класация защото не ги чета всичките, но тук там ще си позволя 1-2 коментара, където имам поглед върху нещата. Ще се радвам и вие да споделите мнение в коментарите, а ако съм пропуснал някой моля да ми пише за да го добавя. Наслаждавайте се!

1. Маркетинг буркан – блогът на Поли, която е маркетингов специалист практик. Изключително ценни неща се дискутират в блога и. За мен той е бизнес блог номер 1. Не пропускайте и споровете, които се вихрят в коментарите.

2. Блогът на Бат’ Тони – изгряващата звезда на 2012 година, той идва от корпоративните среди на доста високо ниво и споделя истински, реален опит доста увлекателно.

3. FreelanceTips – блогът на Диана, която работи като фрийлансър. Най-ценното в този блог е доказателството, което дава, че печеливша надомна работа съществува. Диана навлиза в подробности какво и как е постигнала. Поучително за хората, които мрънкат и чакат някой да им даде работа.

4. Къде БГ – блогът за лични финанси на Рая. Най-положителното в блога и е увлекателния стил на писане и личния опит който има с фалит на фирма и изплащане на кредит. С Рая често спорим по въпроси от сорта на това да трябва или не трябва да има бизнес план. Аз съм за.

5. Нова Визия – доскоро грандът на бизнес блоговете, все по-рядко посещаван от мен заради все повечето ревюта на книги вместо интересни бизнес статии.

6. Креативен – блогът на Митко, който от много учене или много работа, все по-рядко пише. Когато пише Митака, най-често ни разкрива тайните на Интернет маркетинга.

7. Свежа Идея – бизнес блога на Маргарит, който също, като моя се поддържа рядко. От време на време проверява да не би случайно да има нещо ново.

8. Практични нещица – блогът на Стефан Димитров – ценни неща на един практик, които няма да прочетете в учебниците.

Следващите не ги следя, но нещо е привлякло вниманието ми към тях.

9. На ти с парите – блог за лични финанси.

10. Маркетинг и реклама на Силви – изглежда има интересни статии.

11.Бизнес насока в България – блог поддържан от двама професионалисти в бранша. Ще гледам да ги чета отсега нататък защото изглежда имат добри неща.

12.Блогът за икономика – класика в жанра. Авторът избира интересни и важни новини и теми.

13. Блогът на Маги за маркетинг, Интернет и.т.н. – доста интересни нещица има събрани там.

14.Практични нещица – блогът на Стефан Димитров – ценни неща на един практик, които няма да прочетете в учебниците.

Предполагам ще се сетя и за други, които да допълня.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Това също може да ви заинтересува:

10 коментара

 1. Свилен,

  Благодаря ти, че ме включи в този престижен списък, особено като виждам кои са останалите участници в него.

  Пожелавам ти Весела Коледа и много успехи през Новата 2012 година.

 2. Радвам се, че ти допада моя блог и благодаря за това, че го препоръчваш. Само че си го включил и в двата списъка – тези, които следиш, и в „другите“. Това нарочно ли е?

  Специални пожелания и от мен за весели празници и една хубава нова 2012 г.!

 3. Свилен,

  Поздравления за инициативата и благодаря от името на двама ни за това, че си включил „Бизнес насока“ в списъка. Подкрепям и самото подреждане на блоговете въпреки, че нямам постоянен поглед върху всички.

  Успешна бизнес и не само година на всички :)))

 4. еее, супер – благодаря, че си включил Freelance Tips тук! чудесен списък – някои от блоговете чета, други не бях виждала, но вече добавих в рийдъра си – благодаря! и честита нова година 🙂

 5. Списъкът е много добър. Номер 8 и номер 14 в списъка се повтарят (казвам го добронамерено, явно е неволна грешка) 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *