Орташката работа кучетя я яли! Да започна бизнес сам или с партньор?

Имаш бизнес идея и неустоимо желание да започнеш бизнес, или пък планираш старта на собствен проект дълги години,  в един момент обаче идва въпроса дали да работим сами или с партньор или с няколко партньора. Това е много съдбоносен момент, който е решаващ за успеха на нашето начинание. Отговора на този въпрос зависи от много фактори. Зависи от бизнеса, който започваме, от самите нас като характер, от нашите цели и от човека на който сме се спрели да бъде наш партньор в бизнеса.

Дали не е по-добре сами да свършим работата или да намерим някой, който да наемем да я свърши?

Продължете с четенето

Това също може да ви заинтересува:

Мащабът, мащабът на пазара му е майката!

Някъде съм споменавал за мащаба на пазара, не знам дали тук в блога или някъде из други места, където коментирам. Тази статия се явява прелюдия към статия, която искам да напиша отдавна за това, накъде трябва да се ориентираме в работата си, как да се квалифицираме и каква квалификация ни трябва, към какъв тип работа да се насочим, към какъв пазар и най-вече защо. Като всичко това, за което ще пиша в една от следващите статии се обуславя от малкия ни пазар и особеностите му. В случая изпреварвам малко събитията и ви давам за пример един проект. Проекта е нишов, но е на огромен пазара – американския. Толкова голям пазар, че идея като тази която ще ви представя успява да се хареса и да генерира приходи. Представям ви Стив.

Продължете с четенето

Това също може да ви заинтересува:

Особеностите на една българска бизнес мечта „Искам да си имам малко магазинче!“

Често съм чувал хора да казват, че им се иска да си отворят едно малко магазинче и да си работят в него. Повечето от тях имат големи очаквания и в края на краищата са разочаровани от резултатите. В тази статия ще споделя наблюденията си върху този тип търговия. Основните инвестиции в началото са три: Начален разход за документи ( регистрация на фирма, касов апарат, такси, патенти, разрешителни ) които, като обща сума се въртят около 1000 лв и нагоре в зависимост от конкретният случай. Първоначално зареждане на стока, което е в зависимост от сектора – може и да не струва много, ако стоката която се продава е евтина. Разход за помещението, което включва оборудване, евентуален ремонт и депозит за наема. Колко е тази сума като цяло само можем да гадаем защото зависи от много фактори.

Продължете с четенето

Това също може да ви заинтересува: