Бизнес план? Нужен ли е? 4 причини!

Бизнес планВ блог,  който преглеждам от време на време се разрази голям спор между авторката и читателите дали бизнес плана е нужен. Основната теза на авторката беше, че бизнес плана е нещо ненужно и измислено, което е почти невъзможно да бъде изпълнено и следователно загуба на време. Аз не мисля така. Ето накратко за какво служи бизнес плана според мен. Това е за всички, които някога са си задавали този въпрос:

1. Бизнес планът систематизира бизнес идеята

Бизнес планът ти помага да систематизираш своята бизнес идея. Когато нещата са черно на бяло, тогава идеята ти добива малко по-материален облик и може да се забележат неща, които досега са ти убягвали, както и да ти хрумнат бизнес идеи, за които не си се сетил преди или да се сетиш за разходи, които не си предвидил.

Продължете с четенето

Това също може да ви заинтересува:

7те най-големи грешки при писане на бизнес план

По-малко от 5 мин. , това е времето което вашият бизнес план ще прекара в ръцете на потенциалните инвеститори. Относно това колко време прекарва в ръцете на банковите служители одобряващи бизнес заема ви нямам никаква представа. Но е сигурно, че документа за съставянето на който са ви били нужни седмици или даже и месеци ще получи своята оценка за много по-кратко време. Именно заради това е нужно да се спазват някой основни правила и да не се допускат грешки. Ето пример за 7 неща, който трябва да избягвате при съставянето на бизнес план.

Продължете с четенето

Това също може да ви заинтересува: