Фермер търси жена – бизнес поуки

Преди ден два стартира пилотната серия от предаването „Фермер търси жена“.  Въпреки, че рядко си губя времето с гледане на телевизия, все пак се случи така, че изгледах предаването с най-голям интерес. Не ме разбирайте погрешно – романтичната страна, която се явява и основна за предаването „Фермер търси жена“ изобщо не ме интересува. Това което привлече вниманието ми беше нещо вторично за предаването. Повечето от тези хора участващи в предаването „Фермер търси жена“ бяха предприемачи и работеха за себе си. Някои бяха постигнали много, други по-малко. При едни работата изглеждаше по-трудна и неблагодарна, при други по-лесна и привлекателна. Общото обаче между всички тях беше стремежа им към развитие, просперитет и качествен живот. Тези хора бяха устремени, сравнително независими, свободни и щастливи. Хора осъзнали безмислието на въртенето на колелото на хамстера и некачествения живот в големия град. Спомням си и изказването на единия от тях „Искам да работа за себе си“.

Продължете с четенето

Това също може да ви заинтересува:

Обявите за работа, необичайно място за намиране на бизнес идеи

Едно от любимите ми занимания е да чета обяви за работа. Винаги е добра идея, да се информираш за състоянието на пазара на труда. Всъщност, причината да го правя е съвсем друга, четейки обяви за работа аз всъщност съм на лов за бизнес идеи. Логиката е, че ако някой търси нови служители, освен ако позицията не е фалшива или работодателя не си прави някакви експерименти, то тогава шансовете бизнесът му да се разраства е доста голям. Следвайки тази концепция, аз мога да си съставя извода, че търсенето на определени стоки или услуги нараства или конкретната фирма печели пазарен дял. Ако няколко компании наемат нови служители постоянно и има ясно изразен тренд, то това е показателно, че определен сектор се разраства. Например ако ресторантска верига започва да наема хора във вашия град, то това е повече от сигурна индикация, че скоро ще отворят ново заведение. На базата на това може да си съставим извода,

Продължете с четенето

Това също може да ви заинтересува:

Интегрирани продажби – безплатна бизнес идея

Днес се замислих върху една идея от афилиейт маркетинга в Интернет и как тя би могла да се пренесе в офлайн бизнеса. Основното в афилиейт маркетинга е да се предлага определен продукт поднесен с релевантно и полезно съдържание/текст. Тоест, ако например имаме афилиейт сайт за храни за животни, то следва да вградим самите продукти в съдържанието така, че те да не са натрапени на потребителя. Ето и идеята, която ми хрумна за офлайн бизнес модел.
Детски комикс – безплатно издание за деца. Комиксът ще се печата като безплатно издание и ще се разпространява по супермаркети и други подходящи за това места. Аудиторията би могла да е от 7 до 20 години и нагоре. Знаем че, комиксите са и хоби на доста възрастни потребители. Експериментът би могъл да се проведе локално, тоест в някой по-голям областен град.

Продължете с четенето

Това също може да ви заинтересува:

Особеностите на една българска бизнес мечта „Искам да си имам малко магазинче!“

Често съм чувал хора да казват, че им се иска да си отворят едно малко магазинче и да си работят в него. Повечето от тях имат големи очаквания и в края на краищата са разочаровани от резултатите. В тази статия ще споделя наблюденията си върху този тип търговия. Основните инвестиции в началото са три: Начален разход за документи ( регистрация на фирма, касов апарат, такси, патенти, разрешителни ) които, като обща сума се въртят около 1000 лв и нагоре в зависимост от конкретният случай. Първоначално зареждане на стока, което е в зависимост от сектора – може и да не струва много, ако стоката която се продава е евтина. Разход за помещението, което включва оборудване, евентуален ремонт и депозит за наема. Колко е тази сума като цяло само можем да гадаем защото зависи от много фактори.

Продължете с четенето

Това също може да ви заинтересува:

Сериозни пари от земеделие! Как ?

По време на следването ми, в един от класовете по предприемачество имаше следната задача; Трябваше да посрещнем и изслушаме двама начинаещи предприемачи и да съставим нещо като списък с идеи как могат да подобрят бизнеса си. Сега ще споделя каква точно беше идеята на единия от тях, млада жена желаеща да се занимава със селско стопанство. Само искам да вмъкна уточнението, че става въпрос за Канада, но не виждам защо да не е приложимо и в България. Това което сподели тя ми направи огромно впечатление. На някакъв малък парцел нещо от сорта на декар и половина максимум, при това сезонно беше съумяла да изкара около 7000 хил. канадски долара за една година,

Продължете с четенето

Това също може да ви заинтересува: