5 Начина Да Запазим Своята Мотивация!

1. Четене и Гледане на Филми
Има книги които просто ти повдигат духа. За мен това са най-вече истории за успели предприемачи или статии за иновативни нови бизнеси. Една от последните мотивиращи и надъхващи книги, които прочетох е автобиографичната книга на Ричард Брансън “ Как загубих наивността си“  (Loosing My Virginity), която горещо препоръчвам на всеки който има преприемачески амбиции. Споменавайки литература, мога да допълня че има и филми, които вършат добра работа. Един от тях е „Pursuit of Happyness“ с Уил Смит, който проследява историята на Крис Гарднър. Крис Гарднър в случая е реална личност и е милионер, а е започнал от нищото – за справка можете да потърсите неговата история в Уикипедия и да изгледате филма.
2.Страст
Ами това е просто да обичаш това което правиш. Да нямаш търпние да се събудиш за да изпробваш тази или онази идея. Тогава мотивацията идва от самосебе си и наградата не е само добре свършената работа ами и самият процес на работа, който някои щастливци просто наричат с друго име – удоволствие.
3. Визуализация
Това е също много проста концепция. Просто си представете едно от нещата които много желаете. Примерно ако си падате по яхти, поразгледайте малко яхти из Интернет. Вижте им цените. Помислете колко работа трябва да свършите за да имате въпросната яхта, запретнете ръкави и се залавяйте за работа.
4. Средата
Гледайте да комуникирате и да се заобикаляте със успели и позитивно настроени хора. Това ще ви помогне да получите положителна настройка и да гледате на нещата от съвсем различен ъгъл. Уповавайте се на хората които обичате и ви обичат – те са хората които първи ще ви подкрепят и ще останат с вас в трудните моменти.
5. Малките Радости
Началото на всеки бизнес е трудно, затова търсете упование във всяка малка радост – например искрен комплимент от клиент. Изявено предпочитание към ваша стока или услуга в сравнение с конкуренцията. Минаване на границата от 100на посещения на ден на новостартирал уеб сайт. Тези малки победи не са милиони в банковата ви сметка, но те са показатели че сте на прав път и ще ви помогнат да останете мотивирани на него. Защото когато човек е мотивиран, шансът да се справи много по добре във всяка ситуация, отколкото ако е неуверен в себе си, е огромен.

снимка: Flickr

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Това също може да ви заинтересува:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *