10 Мита за Предприемачите – част 1

1. Предприемачите се раждат, а не стават такива сами – Истината е, че предприемачите се раждат с природна интелигентност, усет за иновации, енергични за по природа и притежават още някои други преимущества. Въпреки това дори всички тези характеристики не могат да направят никого предприемач просто ей така от само себе си. Завършеният предприемач притежава също така и професионален опит в определена сфера, know-how, лични контакти, и бизнес умения, които се развиват с времето. Счита се, че всички нужни качества могат да се придобият чрез упорита работа и търпение

2. Всеки може да започне бизнес. Просто трябва да ти стиска и да имаш късмет – Истинския предприемач трябва да може да разпознае разликата между идея и реална възможност. Ако искате да започнете някакъв бизнес, по-добре да сте запознати с областта,  в която навлизате предварително защото това ще увеличи шансовете ви за успех.

3.Предприемачите за като комарджиите – Разликата е ,че успешните предприемачи поемат само добре преценени рискове. Те никога не търсят ненужни допълнителни рискове, но не биха се отказали да поемат риск който може да им донесе печалби.

4. Предприемачите са си собствени шефове и са абсолютно независими – Повечето предприемачи са в голяма зависимост от доста фактори. Например те трябва да се съобразяват с партньори, доставчици, инвеститори, кредитори, персонал. Те са също така и зависими от своите семейства и и от обществените си задължения. Разликата е обаче ,че те имат избор кога точно да откликнат на тези зависимости.

5. Предприемачите искат да управляват целия си бизнес сами – Това не е така защото те осъзнават, че това би ограничило възможността им за развитие. Не е изключено човек да е успешен и като ръководи изцяло сам бизнеса си, дори и ако е единствения служител във фирмата си, но това е почти автоматично означава, че бизнеса не би могъл да се превърне в по-мащабно начинание. За да има развитие, по опитните предприемачи се стремят да обединят екип около себе си.

1.00 avg. rating (55% score) - 1 vote

Това също може да ви заинтересува:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *