Преимуществата да започнеш бизнес като тинейджър и луксът да имаш достатъчно времe

В последно време, в световен мащаб има доста тинейджъри или студенти, който успяват да станат богати и щастливи. Опитах се да разсъждавам на кои фактори може да се дължи това. Ясно е, че развитието на технологиите и Интернет в частност играе доста голяма роля във всичко това, но съм сигурен, че има и други причини. Ето някои от моите предположения:

1. Следвай страстта си !

Четейки за постиженията на повечето млади предприемачи стигам до извода, че те обикновено са започнали бизнеса си като продължение на собственото си хоби. Най-вероятно първата съставка в рецептата на успеха е да следваме страстта си. Тук май няма нищо за чудене, тъй като повечето успешни предприемачи споделят мнението, че шансовете за успех са доста по-големи, ако правим нещо, което ни харесва.

2. Бизнес без пари и финансова подкрепа

Това което е по-различно в случая е, че повечето тинейджъри или студенти започват бизнеса в домашни условия. Повечето получават и финансова подкрепа от родителите си под формата на пари за ежедневните им разходи. Някои от студентите работят сезонно или почасово, както има и такива които имат постоянна и сериозна работа, но повечето разполагат със значително количество време. Напоследък се увеличават и шансовете за студентски кредити, като част от тези кредити могат да се използват и за стартиране на бизнес.

3. Липса на задължения

Повечето младежи нямат все още семейства и следователно имат доста по малко ангажименти. Повечето все още нямат деца или съпруг/съпруга с които да прекарват времето си. Студентите рядко имат и някаква значима собственост за която трябва да плащат данъци, кредити или да имат административни задължения, както и да са длъжни да поддържат. Всичко това дава възможност за една по-голяма свобода на мислите, защото младежите нямат чак такива грижи и тревоги.

4. Горчивината на провала

Повечето млади хора никога преди не са се опитвали да започнат бизнес, следователно никога не са се и проваляли. Понякога провалът въпреки, че се счита за опит, би могъл да направи съответният предприемач твърде внимателен и по-рядко склонен на рискове. Това не е непременно лошо нещо, но понякога може да се пропусне добър шанс заради липса на решителност.

5. Време

Младите хора имат време, така че дори и да се провалят, това няма чак такова значение защото ще имат време да почнат наново.

Всички изредени точки показват какви са преимуществата за младите предприемачи. Има разбира се и недостатъци като липсата на опит, но младите хора имат достатъчно време да го придобият дори и да се провалят първия път. Ако сте млади хора, следвате страстта си, имате малко финансова подкрепа, липса на задължения и много свободно време това определено означава, че сте в изгодна позиция да започнете бизнес сега.

5.00 avg. rating (95% score) - 1 vote

Това също може да ви заинтересува:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *