Финансиране: Вземете стартов капитал безвъзмездно от Бюрото по трудаи НОИ

Проблемът на много хора, които искат да започнат бизнес е липсата на капитал. Отделно другия проблем е, че хората обикновено не са наясно с бизнеса, който започват, но това идва след проблема с капитала.  Наблюденията ми за начините на финансиране, са че те никога не са лесни. Много разнообразни са и с различни изисквания и критерии. Точно това не бива да ни отчайва, защото нещата се случват по един или друг начин, ако сме настоятелни и упорити. Въпроса тук е кое си струва и кое не. Понякога влагаме толкова нерви и средства в нещо, че просто крайния резултат си губи смисъла.

В тази статия ще ви разкажа за едно малко използвано финансиране, което може да ви осигури няколко хиляди начален капитал без каквито и да е дългове. Надявам се да предам точно разказа на мой познат минал през тази процедура.

Има един член 47 от Закона за насърчаване на заетостта, който позволява да си вземеш всички пари на куп при обезщетените за безработица.

Тоест ако сте във фирма, в която ви осигуряват добре, примерно на 800лв, и примерно имате стаж над 5 години, би трябвало да вземете едни 4000лв на куп и може веднага да си почнете бизнеса.

Продължете с четенето

Това също може да ви заинтересува: