RSS Feed for This PostТекуща статия

Книги на английски от чужбина

КАК СИ КУПИХ КНИГА ДВОЙНО ПО-ЕВТИНО ОТ BOOKDEPOSITORY ОТКОЛКОТО ОТ AMAZON?

Книги на английски

Дълго време се канех да си поръчам книга за моето хоби. Тъй като то е специфично няма много достъпна литература по темата в България. Допълнително, понякога искам да си купя някоя бизнес книга, която не е издадена в България. Проблемът с много бизнес книги, които са издавани в България е липсата на професионален превод. За да се преведе качествено специализирана литература преводача, освен задълбочени знания по езика трябва да има и задълбочени знания по материята. У нас за съжаление съм се натъквал на доста абсурдни преводачески грешки, но това може да се разбере заради малкия ни пазар, заради който не си заслужава такава голяма инвестиция в преводач, който хем владее езика, хем владее материята отлично. Предполагам просто книгата би станала доста по-скъпа. Причините, които биха ме накарали да купя книга от чужбина са желанието ми да чета книгата в оригинал или липсата и на българския пазар. В началото реших да поръчам книги от Амазон. Отказах се от Амазон.ком заради времето, което ще загубя по митници и бумаги, тъй като всичко над определена сума внесено в България над 15 евро дължите ДДС, което означава, че дори и да не дължите мито ( над 150 евро е дължимо и мито ) трябва да отидете да освободите пратката в митница и да си платите 20% мито + предполагам таксата в банката. Насочих се към амазон.ко.ук, там обаче ме посрещна неприятна изненада цена на доставката 4.99 ( за стандартна доставка 7-10 дни ) + 2.99 паунда за обработка на всяка книга. В амазон.ко.ук , книгата, която харесах беше 9.89 + 4.99 доставка + 2.99 обработка = 17.87 паунда, което е 42.17лв ( 02.02.2012 ) , аз си намерих книгата от BookDepository и платих точно 12.63 евро, или 24,62 лв, почти ДВОЙНО ПО-ЕВТИНО.

Книги на английски

Направих още няколко калкулации с цени на други книги, с комбинации от книги и винаги книгите от Амазон излизаха по-скъпи заради тези 2.99 такса за обработка, с дори не съм добавил и 4.99 за доставката. В крайна сметка съм много доволен, че намерих свестен доставчик на книги и то с безплатна доставка. Цената, която виждате в сайта е тази, която ще платите защото няма такса обработка и доставката е БЕЗПЛАТНА. Книгата, която поръчах пристигна за 10на работни дни. За всичко фенове на АМАЗОН ще кажа, BOOKDEPOSITORY е всъщност собственост на АМАЗОН.

 

Книги на английски от чужбина
0 Гласа, 0.00 Средна оценка (0% Оценка) Моля дайте своята оценка за статията

Присъедини се към няколко стотин предприемача, които вече получават новите статии директно на мейла си

* задължително поле

Вижте и тези интересни статии!

Ако статията ти е харесала, подкрепи ме в Google!

Trackback URL

RSS Feed for This Post6 Comment(s)

 1. Рая Христова | Feb 4, 2012 | Reply

  Ех, да беше я пуснал малко по-рано. Вчера си поръчах 3 книги от Амазон за общо към 70лв. Другия път ще проверя bookdepository :)

 2. business workshop | Feb 4, 2012 | Reply

  Най-интересното е, че са собственост на Амазон и най-вероятно книгите идват от едно и също място обаче разлики в цените има. На пръв поглед Амазон изглежда по-евтино, но като сложиш цените за обработка и доставка и става голяма разлика.

 3. business workshop | Feb 4, 2012 | Reply

  Реших да пробвам и партньорската им програма ей така от любопитство, даже и банер ще им сложа – в България не съм намерил алтернатива за момента, а имам аудитория, която се интересува от бизнес книги. Процента, който плащат е малък, но ми е любопитно просто.

 4. Адриана | Feb 10, 2012 | Reply

  Да предложа още една партньорска програма, но на българска Компания?! И тя е за 5 %, но има и натрупване на бонус точки.

  Тук съм писала за нея – http://kurier-bg.net/?p=3442. При нужда от съдействие, мога да помогна. 😉

 5. business workshop | Feb 10, 2012 | Reply

  Доколкото разбирам идеята е да се сложи този център на нечий сайт и някой, като си браузва да се заблее и да почне да ползва оттам системата на Еконт? Бисквитка има ли? Каква е гаранцията, че след като ползва центъра от моя сайт ще го ползва отново? Аз винаги ли ще си получавам 5% или само ако той ползва центъра през моя сайт? Иначе звучи интересно и бих помислил да се включа. Но трябва да си изясня тези въпроси първо.

 6. Адриана | Feb 11, 2012 | Reply

  Виж пълната информация тук: http://virtual.econt.com/register/.

RSS Feed for This PostPost a Comment