RSS Feed for This PostТекуща статия

Струва ли си образованието за един истински предприемач?

Имате ли университетско образование и помага ли то за вашите предприемачески начинания? Повечето университети ви обучават за да може в крайна сметка да си намерите подходяща работа щом завършите и не наблягат на практическата страна на нещата. Пълно е с истории за хора, който са отпаднали от училище и все пак са съумели да изградят империи за милиони. В този материал ще ви представим 3 точки в полза на образоването:

1. По-добри умения

Някои хора са предприемачи по рождение, но това не значи, че няма да имат ползва от информацията, която ще получат по време на обучението си. Именно това би им помогнало да постигнат пълния си капацитет. Има хора които са родени музиканти например, но това не значи че нямат нужда от уроци по музика.

2. Нови хоризонти

Използвайте времето когато учите за да се запознаете със възможно най-много дисциплини, Това ще разшири кръгозора ви и ще ви помогне да идентифицирате потенциалните възможности.

3. Повече образование

Чуждестранно проучване показва че около 30 % от основателите на технологични компании имат магистърски степени, а 10 % докторски. Проучването също показва че имащите степен Магистър по Бизнес Администрация започват бизнеса си 13 години по рано от всички останали.

Споделете и вашето мнение ЗА и ПРОТИВ за нуждата от образование за един предприемач.

 

Струва ли си образованието за един истински предприемач?
0 Гласа, 0.00 Средна оценка (0% Оценка) Моля дайте своята оценка за статията

Присъедини се към няколко стотин предприемача, които вече получават новите статии директно на мейла си

* задължително поле

Вижте и тези интересни статии!

Ако статията ти е харесала, подкрепи ме в Google!

Trackback URL

RSS Feed for This Post2 Comment(s)

  1. Калина Кавалджиева | Jan 14, 2012 | Reply

    Във всички случаи образованието дава плюсове на предприемачите. Не е задължително да има диплома, защото знания и умения се придобиват не само в университетите, но постоянното обучение е задължително – въввсякаква форма. Академичното образование би било от голяма полза, въпреки че понякога създава и дезинформация у бъдещите “специалисти”, но и това може да бъде ценен житейски опит.

  2. Весела Иванова | Mar 19, 2012 | Reply

    И аз смятам, че образованието е плюс, особено ако е икономическо. Някои хора се раждат предприемачи, бизнесмени по природа. За съжаление, нашето образование е прекалено академично. Най-полезно е то ако човек работи, и в същото време учи. Тогава хем има поглед върху практиката, хем развива критично мислене и не приема за чиста монета всичко, което му преподават в университета. Хенри Форд е бил страхотен бизнесмен, но дали неговите идеи са на 100 процента приложими към българската действителност?

RSS Feed for This PostPost a Comment